1 Following
marckrein

marckrein

529 planer: den Ins og Outs af bidrag og udbetalinger An Abney Associates Ameriprise Financial Advisor

Afsnit 529 planer kan være kraftfuld college besparelser værktøjer, men du skal forstå, hvordan din plan virker før du kan drage fuld fordel af den. Blandt andet betyder dette at blive bekendt med de finere punkter af bidrag og udbetalinger. En lille viden kan spare dig penge og maksimere dine chancer for at nå de uddannelsesmæssige mål, du har angivet for dine børn. Men husk at alle investering indebærer risici, herunder eventuelt tab af hovedstol, og der er ingen garanti for, at enhver investeringsstrategi bliver succesfuld.

 

HVOR MEGET KAN DU BIDRAGE?

 

For at kvalificere sig som en 529 plan under føderale regler, skal en stat program ikke acceptere bidrag over de forventede omkostninger for en støttemodtager kvalificeret uddannelse udgifter. På et tidspunkt, betød det fem års undervisning, gebyrer og kost og logi på den dyreste college under planen, i henhold til den føderale regering "safe harbor" retningslinje. Nu, dog stater fortolker denne retningslinje mere bredt, revidere deres grænser for at afspejle omkostningerne ved at deltage i de dyreste skoler i landet og herunder udgifterne til forskerskolen. Som et resultat, de fleste stater har bidrag grænser på $300.000 og op (og de fleste stater vil hæve deres grænser hvert år for at holde trit med stigende college omkostninger).

 

En stats grænse vil gælde begge slags 529 plan: forudbetalt undervisning plan eller college spareplan. For en forudbetalt undervisning plan er statens grænse en grænse for de samlede bidrag. For eksempel, hvis statens limit er $300.000, kan du bidrage med mere end $300.000. På den anden side begrænser en college spareplan værdien af kontoen for en støttemodtager. Når værdien af den konto (inklusive bidrag og investeringer indtjening) når statens grænse, accepteres ingen yderligere bidrag. Antag f.eks., statens limit er $300.000. Hvis du bidrage $250.000 og kontoen har $50.000 af indtjeningen, du ikke vil kunne bidrage længere--samlet værdi af kontoen, der har nået grænsen på $300.000.

 

Disse grænser er pr. støttemodtager, så hvis du og din mor hver oprettet en konto for dit barn i samme plan, din kombinerede bidrag ikke må overskride plan grænse. Hvis du har konti i mere end én stat, spørge hver enkelt plan administrator hvis bidrag til andre planer tæller imod statens maksimale. Nogle planer kan også have en bidrag grænse, både i første omgang og hvert år.

Bemærk: Generelt bidrag grænser ikke tværs tilstand linjer. Bidragene til én stat 529 plan tæller ikke mod levetid bidrag grænse i en anden stat. Men tjek reglerne i din tilstands plan om at finde ud af, hvis denne plan tager bidrag fra andre medlemsstaters planer i betragtning ved fastsættelsen af, hvis levetid bidrag grænsen er nået.

 

HVOR LIDT KAN DU STARTE UD MED?

 

Nogle planer har minimumsbidrag krav. Dette kunne betyde en eller flere af følgende: (1) du nødt til at gøre mindst åbning indbetaling, når du åbner din konto, (2) hver af dine bidrag skal i det mindste en vis mængde, eller (3) du nødt til at bidrage i det mindste en vis mængde hvert år. Men nogle planer kan frafalde eller sænke deres minimumsplacering (f.eks åbning depositum), hvis du indstiller din konto for automatisk lønningslisten fradrag eller bankkonto debiteringer. Nogle vil også frafald gebyrer, hvis du konfigurerer en sådan ordning. (Et stigende antal virksomheder lader deres ansatte bidrager til college besparelser planer via lønningslisten fradrag). Som bidrag grænser, minimumsplacering varierer efter planen, så skal du bede administratoren plan.

 

KENDE DINE ANDRE BIDRAG REGLER

 

Her er et par andre grundlæggende regler, der gælder for de fleste 529 planer:

 

v  Kun kontant bidrag accepteres (fx, checks, postanvisninger, kreditkortbetalinger). Du kan ikke bidrage med aktier, obligationer, investeringsforeninger og lignende. Hvis du har penge bundet op i saadanne aktiver og ønsker at investere disse penge i en 529 plan, skal du afvikle aktiver først.

 

v  Bidrag kan være lavet af stort set alle (fx dine forældre, søskende, venner). Bare fordi du er kontoejeren betyder ikke, du er den eneste der har lov til at bidrage til kontoen.

 

v  Bidrag kan generelt ikke rettes mod særlige investeringer af dit valg. Men de fleste college besparelser planer tilbyde flere forskellige investeringsporteføljer, og mange lader dig vælge én eller flere porteføljer investerer dine bidrag. Du foretager dette valg på tidspunktet hvor du foretager dine bidrag. Nogle stater har også tilføjet to muligheder for at ændre din investering valg. Besparelser planer i disse stater kan du ændre dine investeringer valg, når du ændrer modtageren af kontoen. Disse planer kan du ændre investeringsporteføljen én gang hvert kalenderår, så godt.

 

MAKSIMERE DIT BIDRAG

 

Selvom 529 planer om er skatte-stillede køretøjer, er der virkelig ingen måde at tid dit bidrag til at minimere føderale skatter. (Hvis din medlemsstat tilbyder en generøs indkomstskat fradrag for at bidrage til sin plan, dog overveje at bidrage så meget som muligt i din højindkomstland år.) Men der kan være enkle strategier, du kan bruge til at få mest ud af dit bidrag. For eksempel, kan investere din plan årlige grænse hvert år hjælpe maksimere samlede bidrag. Også, et bidrag på $14.000 om året eller mindre kvalificerer sig til den årlige føderale gave skat udstødelse. Og under særlige regler unikke 529 planer, du kan gave et engangsbeløb på op til $70.000 ($140.000 til fælles gaver) og undgå føderale gaveafgift, forudsat du gør et valg til at sprede gaven jævnt over fem år... Dette er en værdifuld strategi, hvis du ønsker at fjerne aktiver fra din afgiftspligtig ejendom.

 

ENGANGSBELØB VS. PERIODISK BIDRAG

 

En fælles spørgsmål er, om at finansiere en 529 plan gradvist over tid, eller med et engangsbeløb. Det faste beløb synes at være bedre, fordi 529 planen indtjening vokse skat udskudt--jo før du sætter penge ind, jo hurtigere kan du begynde at generere indtjening. Investere et engangsbeløb kan også spare dig gebyrer i det lange løb. Men det faste beløb kan have uønskede gave skattemæssige konsekvenser, og dine muligheder for at ændre en investeringsportefølje er begrænset. Gradvis investering kan lade dig nemt direkte fremtidige bidrag til andre porteføljer i planen.

 

KVALIFICERET UDBETALINGER ER SKATTEFRIE

 

Udbetalinger fra en 529 plan, der bruges til at betale kvalificeret videregående uddannelse udgifter er helt fri for federal indkomstskat og kan også være undtaget fra statslig indkomstskat. Kvalificeret videregående uddannelse udgifter generelt omfatter undervisning, gebyrer, bøger, forsyninger og udstyr, der kræves for tilmelding eller deltagelse i et "berettiget" uddannelsesinstitution. Definitionen indeholder desuden en begrænset mængde af udgifter til kost og logi for studerende at deltage i college på mindst halv tid basis. Definitionen omfatter i øjeblikket ikke udgifterne til transport eller personlige udgifter.

 

Bemærk: En 529 plan skal have en måde at sørge for, at en tilbagetrækning er virkelig anvendes til kvalificeret uddannelse udgifter. Mange planer kræver, at kollegiet betales direkte til uddannelse udgifter; andre vil forudbetaling eller refundere modtageren for sådanne udgifter (kvitteringer eller anden dokumentation kan være påkrævet).

 

PAS PÅ NONQUALIFIED UDBETALINGER

 

Nu, du sikkert kan gætte hvad en nonqualified tilbagetrækning er. Dybest set, det er inddragelse, der ikke bruges til kvalificeret videregående uddannelse udgifter. For eksempel, hvis du tager penge fra din konto til at købe din søn en ny Porsche, er der en nonqualified tilbagetrækning. Selvom du tager penge for medicinske regninger eller andre nødvendige udgifter, gør du stadig en nonqualified tilbagetrækning.

 

En af grundene til at gøre denne type af tilbagetrækning er at undgå nedbryder din college fond. En anden tvingende grund er, at disse udbetalinger ikke nyde skat-begunstiget behandling. Indtjening en del af en nonqualified tilbagetrækning vil blive føderale indkomstskat, og skatten vil typisk blive vurderet på den kontoejer sats ikke på modtagerens sats. Plus indtjening en del af en nonqualified tilbagetrækning vil være underlagt en 10 procent føderale straf, og eventuelt en state straf for.

 

ER TIMINGEN UDBETALINGER VIGTIGT?

Som kontoejer af kan du bestemme, hvornår at hæve penge fra din 529 plan og hvor meget tegne - og måder at tid dine udbetalinger for maksimal fordel. Det er vigtigt at koordinere dine udbetalinger med skattefradrag uddannelse. Det er fordi den undervisning, som bruges til at generere en kredit kan reducere din tilgængelige pulje af kvalificerede undervisning udgifter. En finansiel støtte eller skat professional kan hjælpe dig sortere det til at sikre, at du får det bedste samlede resultat. Det er også en god idé at vente så længe som muligt at trække sig tilbage fra planen. Jo længere bliver pengene i planen, jo mere tid at vokse skat udskudt.

Bemærk: Investorer bør overveje investeringsmål, risici, omkostninger og udgifter forbundet med 529 planer før man investerer. Flere oplysninger om specifikke 529 planer er tilgængelige i hver udsteder officielle erklæring, som skal læses omhyggeligt før du investerer. Også, før man investerer, overveje om din tilstand tilbyder en 529 plan, der giver beboere med gunstige tilstand skattemæssige fordele.